Update corona en gemeenteleven

Ga naar het nieuwsarchief | Gepubliceerd op: 21-02-2022

21 februari 2022

We zijn verblijd en dankbaar dat we vanaf D.V. zondag 27 februari weer op de ‘normale’ manier ons gemeenteleven vorm kunnen geven. Concreet betekent dit dat:

  • Aanmelden niet meer nodig is. Iedereen is zonder opgave welkom in de kerkdiensten. Degenen die nog 1,5 meter afstand willen bewaren, kunnen zich hiervoor aanmelden via: https://www.hervormdkesteren.nl/kerkdiensten/aanmelden
  • Iedereen weer zijn eigen zitplaats kan uitkiezen. Alleen degenen die nog afstand willen, zullen door een coördinator een plek toegewezen krijgen. Een deel van de kerk is hiervoor gereserveerd.
  • Alle maatregelen tijdens de diensten worden opgeheven. Alleen het collecteren zal voorlopig nog via de offerblokken plaatsvinden en we geven nog geen handen.
  • Het verenigingsleven ook weer, zonder de 1,5 meter, gaat draaien en we dus weer gemeentebrede activiteiten in Eben-Haëzer kunnen houden.   

Zondagmiddag 27 februari willen we in een dankdienst stilstaan bij het feit dat we, na bijna 2 jaar, zo weer als gemeente samen kunnen komen.

18 februari 2022

Het geeft dankbaarheid dat we weer kunnen versoepelen in onze gemeente. 
Vanaf aankomende zondag 20 februari zijn er 140 kerkgangers per dienst welkom. Daarbij is het niet meer noodzakelijk om een mondkapje te dragen.
Volgende week volgt een bericht over de wijzigingen die vanaf D.V. zondag 27 februari zullen plaatsvinden. 

27 januari 2022

We zijn dankbaar dat de situatie rondom corona zo is dat we vanaf aankomende zondag 100 kerkgangers per dienst kunnen uitnodigen. Daarnaast gaan we weer alle psalmen zingen.

Ook kan het verenigingsleven weer fysiek plaatsvinden in Eben-Haëzer. Met aan het eind van de bijeenkomst 1x zingen en sluiting om 22.00 uur.
‘Looft de HEERE, want Hij is goed, want Zijn goedertierenheid is tot in eeuwigheid (1 kron.16:34).’

21 januari 2022

Gezien de landelijke versoepelingen hebben we besloten om het aantal kerkgangers vanaf aankomende zondag te verhogen naar 80 per dienst. Ook wordt de kinderoppas weer opgestart.
Na de persconferentie van aankomende dinsdag zullen we de situatie opnieuw bekijken.  

23 december 2021

Met het oog op de landelijk aangescherpte maatregelen een paar wijzigingen vanaf aankomende zondag:

  • We gaan terug naar 60 kerkgangers, incl. kinderen, per dienst op de normale kerktijden (10.00 en 16.30 uur). Dit omdat er geen specifieke avondlockdown meer is. De Kerstfeestviering is om 16.00 uur en op oudejaarsavond is de dienst om 19.30 uur.
  • Kinderoppas komt te vervallen
  • Qua zingen, gaan we terug naar 4 verzen, met uitzondering van 1ste Kerstdag 5 verzen.
  • Het verenigingsleven blijft waar mogelijk online plaatsvinden. Ook de catechese zal, i.v.m. de sluiting van de scholen, vanaf nu online gaan.

Helaas moeten we dus weer een stap terug doen. Dat het ons maar tot inkeer en gebed mag brengen zoals we met Kerst zingen: Kyreleis (Ontferm, U, Heer). 

1 december 2021

Met het oog op de landelijk aangescherpte maatregelen zullen i.g.g. tot en met zaterdag 18 december in onze gemeente: de zondagse diensten ’s middags om *15.00 uur* worden gehouden en alle club- en verenigingsactiviteiten, met uitzondering van de catechese,  in de avond digitaal gaan plaatsvinden.
Laten we hopen en bidden dat de maatregelen landelijk effect mogen hebben. Vanuit het besef dat God regeert (Psalm 99).

5 november 2021

Gezien de landelijke maatregelen,1,5 meter afstand, gaan we in de kerkdiensten helaas weer terug naar 100 kerkgangers per dienst. Dit op basis van de groepsindeling. Qua zingen blijven we 6x1 couplet zingen.

Overige activiteiten binnen het gemeenteleven kunnen gewoon doorgaan, daarbij oog houdend voor gepaste onderlinge afstand.

24 september 2021 

We zijn verheugd en dankbaar dat we, met name met het oog op het loslaten van de 1,5 meter, naar 150 kerkgangers per dienst kunnen gaan.
De banken zullen meer, maar nog wel om en om gevuld worden. Dit vanwege het blijvende advies om afstand houden. Daarbij zingen we weer 6 x 1 couplet. 

26 augustus 2021 

Gezien de landelijke ontwikkelingen zijn we verheugd en dankbaar vanaf aankomende zondag 29 augustus weer naar 100 kerkgangers per dienst te gaan. Qua psalmen blijven we er 4 zingen.  

  • Donderdag 2 september is er i.v.m. het Heilig Avondmaal de bezinningsbijeenkomst in de kerk om 20.00 uur. Opgave is niet nodig. Wees van harte welkom.
  • Zondag 5 september zal het Heilige Avondmaal in 2 diensten worden gevierd. Om 10.00 uur voor groep B en een deels groep A en om 16.30 uur voor Groep C en deels groep A. ’s Middags is er ook dankzegging en nabetrachting. Dit alles D.V.

Voor meer informatie over het verenigings- en gemeenteleven zie Hervormd Contact van volgende week. 

17 juli 2021

I.v.m. verhoging van het risiconiveau m.b.t. coronabesmettingen in de Neder-Betuwe, is het aantal kerkgangers op dit moment 63. Daarnaast zingen we nu 4 psalmen. Zie verder www.hervormdkesteren.nl/kerkdiensten/aanmelden.

2 juli 2021 

We zijn dankbaar dat, gezien de landelijke ontwikkelingen rondom corona, het vanaf zondag 4 juli mogelijk is om met 100 personen in de dienst samen te komen. Dit is inclusief kinderen. Daarnaast kan er ook meer weer gezongen worden en is het mogelijk voor gasten om zich aan te melden. Zie verder www.hervormdkesteren.nl/kerkdiensten/aanmelden.

28 mei 2021

N.a.v. de kerkenraadsvergadering van 27 mei j.l. heeft de kerkenraad het volgende besloten:

  • Kerkdiensten in het algemeen: gezien het onveranderde risiconiveau in onze regio zetten we voor nu de situatie voort wat betreft het aantal kerkgangers en aantal keren zingen in de dienst. De corona werkgroep houdt per week de situatie in de gaten met het oog op mogelijke veranderingen.
  • De viering van het Heilig Avondmaal op D.V. 6 juni zal niet doorgaan. Dit vanwege het nog steeds lage aantal kerkgangers per dienst. De toewijzing van kerkgangers voor de dienst is hierdoor lastig uitvoerbaar. De kerkenraad hoopt dat de ontwikkelingen wat betreft corona de komende weken dusdanig gunstig verlopen, dat later in juni het Heilig Avondmaal wel gevierd kan worden. Als mogelijke datum heeft de kerkenraad D.V. 27 juni vastgesteld.  
  • Eben-Haëzer kan weer gebruikt worden om live te vergaderen met inachtneming van de overheidsregels. Hierbij geldt als maximum 16 personen.  Contactpersoon voor het reserveren of meer informatie is Els van Tilborg (tel. 0488‑483105).

Laten we bidden om vertrouwen en geduld: ’Ik zal u onderwijzen, en u leren van den weg, dien gij gaan zult; ik zal raad geven, mijn oog zal op u zijn (Psalm 32:8).’

 

2020/2021
Voor eerder berichtgeving rondom corona zie www.hervormdkesteren.nl/corona

Kerkstraat 4, Kesteren