Bibliotheek 'Lectori Salutem'

Update corona

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen van de overheid zijn wij in december op vrijdagavond gesloten.

In plaats daarvan zijn wij D.V. open op

zaterdagmorgen 4, 11 en 18 december van 10.00 - 11.30 uur

Van harte welkom! Maar:
Blijf thuis bij klachten.
Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
Draag een mondkapje.
Houd 1,5 meter afstand!

Vanaf D.V. 7 januari 2022 hopen we weer open te zijn op vrijdagavond van 18.30 - 20.00 uur.

Nieuwsbrief

Heb je de nieuwsbrief van oktober al meegenomen toen je boeken kwam ruilen? Je kunt deze ook hier lezen.

Online reserveren is vervallen

Het systeem van online reserveren van in de bibliotheek aanwezige boeken is per 28 oktober vervallen. U bent welkom om zelf uw boeken te komen uitzoeken. De ingang van de bibliotheek blijft vooralsnog via de achterkant van het gebouw (brandtrap). U mag via de trap in de hal naar beneden, waar de boeken worden gescand voor uitlenen.

Boeken die uitgeleend of apart gelegd zijn voor een ander, kunt u wél online reserveren.

Leden die structureel om geldige redenen (bijv. medische) geen boeken in de bibliotheek kunnen uitzoeken, mogen wél online boeken reserveren. Neemt u daarvoor gerust contact op met Rita Hol, dan krijgt u van haar verdere instructies.

Heeft u vragen? Mail of bel Rita Hol (0488-481317), of e-mail: bibliotheek@hervormdkesteren.nl.

Reserveer boeken Knop Word lid

Of ga rechtstreeks naar de volgende onderwerpen:

Kom je ook weer boeken ruilen?

Marius Eloise en Gerrieke mei 2020

Onze boekencollectie bekijken

Wist u dat u als lid thuis onze collectie boeken kunt bekijken? U kunt dan meteen zien of een bepaald boek aanwezig is in de bibliotheek, of dat het bijvoorbeeld is uitgeleend. Boeken die aanwezig zijn, kunt u op vrijdagavond zelf bij ons uit de kast komen halen. Alleen boeken die uitgeleend zijn, kunt u via de website reserveren. U krijgt een mail van ons, zodra het boek voor u klaarligt.

- Volg deze link voor instructie hoe u een account aan kunt maken en hoe u uitgeleende boeken kunt reserveren

- Laat het venster openstaan, ga terug naar de website en

- Volg deze link om een account aan te maken en deze link om in te loggen op een bestaand account

De collectie in de bibliotheek bestaat voornamelijk uit christelijke boeken en boeken die met het christelijk geloof verwant zijn.
Deze ruim 8.000 boeken zijn verdeeld in de volgende categorieën:
- romans, -12+, -15+, -kinderboeken -jeugdboeken, -prentenboeken, -kind/hobby & informatie, -algemeen, -theologie, - pastoraat en opvoeding.
Er worden regelmatig nieuwe boeken aangeschaft Heeft u misschien een tip? Laat het ons weten via dit formulier of stuur een mail aan bibliotheek@hervormdkesteren.nl.

Openingstijden en contributie

Elke vrijdagavond is de bibliotheek van 18.30 uur tot 20.00 uur open. De bibliotheek is te vinden op de eerste verdieping van het verenigingsgebouw Eben-Haëzer.
De contributie bedraagt voor 2022: kinderen € 15,- jongeren € 20,- en volwassenen € 30,-. Hiervoor mag u en jij 3 boeken per week meenemen. De uitleentermijn is 3 weken. De boeken zijn één keer kosteloos te verlengen (voor 3 weken). Ook in de zomer is de bibliotheek open. Dan geldt er een langere uitleentermijn en kunnen er meer dan 3 boeken geleend worden.

Iedereen, jong of oud, is van harte welkom. Hiervoor hoef je geen lid van onze kerkelijke gemeente te zijn.

Vragen of boeken verlengen

Voor vragen, neem gerust contact op met Rita Hol (0488-481317) of e-mail: bibliotheek@hervormdkesteren.nl. Verlengen kunt u doen door in te loggen met uw account (zie hierboven), via e-mail bibliotheek@hervormdkesteren.nl of telefonisch, door tijdens de openingstijden te bellen naar Eben-Haëzer, tel. 0488-481237.

Bankrekening bibliotheek

Rekeningnummer: NL30RABO0373710348 met de naam Diaconie Herv. Gemeente Kesteren Inz. Lectori Salutem.

Als u de statuten of het huishoudelijk reglement wil lezen, klik dan op een van onderstaande links.

- Statuten

- Huishoudelijk reglement